Kasvun pamfletti osa 5 – kollektiivinen luottamus, innostus, kunnianhimo ja positiivinen vire

Jaa

Menestymisen kannalta keskeisiä tekijöitä ovat ideat, ilo, innostus ja usko. Uskolla tarkoitetaan sitä, että meillä on usko siihen, että voimme pärjätä ja saavuttaa tavoitteet. Että oikeasti syvällä sisimmässämme uskomme, että meidän on mahdollista menestyä. Suomessa tällaista uskoa on esimerkiksi keihäänheitossa, jossa menestyksekkäiden perinteiden jälkeen nuorilla on usko, että itsekin voi tässä lajissa menestyä.

Huippu-urheilu on hyvä metafora, jonka kautta voi käsitellä kunnianhimon merkitystä myös liiketoiminnassa. Urheilijat haluavat saavuttaa menestystä, tehdä parhaansa ja enemmänkin eli ylittää itsensä. Sitä varten heillä on tarkkaan mietitty kehityssuunnitelma eli harjoitusohjelma ja sen toteuttamisessa tukena henkilökohtainen valmentaja, liiton valmentajat, fysioterapeutti, hieroja, mentaalivalmentaja ja manageri. Kaikilla on sama tavoite, maksimoida menestymisen mahdollisuudet. Tämä on arkipäivää huippu-urheilussa, muuten kansainvälisessä kilpailussa ei voi pärjätä.

Mutta miten on asia liike-elämässä? Useimpien yrittäjien ainoa ulkopuolinen asiantuntija on tilitoimisto. Jos yritystä viedään eteenpäin samalla kunnianhimolla ja määrätietoisuudella kuin huippu-urheilijaa, niin yrittäjällä on tukenaan tiimi, jossa olisi toimiva hallitus tai advisory board, mainostoimisto, controlleri (jos sitä ei ole omasta takaa), muotoilija ja strategiasparraaja, ja ehkä vielä henkilökohtainen sparraaja – ja tarvittaessa eri alojen asiantuntijoita. Tässä suhteessa on maakunnassa vielä paljon tehtävää, niin kuin muuallakin Suomessa.

Innostumme tai lannistumme yhdessä

Kunnianhimo, samoin kuin innostus ovat jossain määrin kollektiivisia ilmiöitä. Piilaakson ilmapiiri on kaikille tuttu ilmiö. Jääkiekon MM-kilpailujen yhteydessä kysytään aina, että mikä on joukkueen henki.  Hengellä on taipumus kasvaa ja kehittyä kollektiivisesti. Samanlaiset hakeutuvat samanlaisten luo. Ja parhaimmillaan siinä voittavat kaikki. Käytäntö on osoittanut, niin urheilussa kuin liike-elämässäkin, että tekemisen henki ja porukan fiilinki on menestymisen kannalta kriittistä. Erityisen kriittistä on kollektiivinen innostus. Se kasvaa ja kehittyy porukassa, mutta jonkun se pitää aloittaa.

Positiivinen vire on kiva asia, erityisesti jos sen kokee omakohtaisesti. On hyvä olla, jos kokee elämänsä positiivisessa valossa. Sama koskee myös yritystä ja maakuntaa. Kun yrityksessä ja paikkakunnassa on hyvä ilmapiiri, siellä on mukava elää ja tehdä töitä, ja se houkuttaa myös muita tulla kokemaan sama.

Pohjanmaalla perusvire on positiivinen. Lamasta huolimatta täällä on pysynyt yllä tuntemus siitä, että tästä selvitään ja että elämä voittaa. Se on tärkeää, sillä positiivisen vireen vastakohta lamauttaa ja vie energian. Kehittämiskohteina ovat positiivisen vireen yhdessä kokeminen ja jakaminen. Pohjanmaa on perusviritykseltään varsin individualistinen ja omissa piireissään pyörivä alue. Kollektiivisen tajunnan ja kokemuksen laajentaminen vie maakuntaa vielä enemmän suuntaan, jossa kaikilla on hyvä olla ja jossa on yhteinen ja yhdessä koettu tekemisen meininki.

Kirjoittajista

Tämä kirjoitus on viides osa kuuden kirjoituksen sarjasta ”Kasvun pamfletti”. Pamfletin ovat kirjoittaneet Tommi Ylimäki ja Vesa Tiensuu. Kuvitus Tommi Ylimäki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *